ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

A felelős hivatal az adatvédelemi törvény, különös képpen az EU adatvédelmi rendelet értelmében, a spring Messe Management GmbH, (spring) Güterhallenstraße 18a, 68159 Mannheim, Tel.: +49 621 70019-0, Fax: +49 621 70019-19, E- Mail: info @ messe.org

Az Ön, mint érintett jogai

Az adatvédelmi megbízottnak megadott elérhetőségein keresztül, a következő jogait tudja érvényesíteni:

  • Tájékoztatás nyújtása a nálunk tárolt adatairól, és azok feldolgozásáról (Art. 15 DSGVO),
  • Hibás személyes adatok kijavítása (Art. 16 DSGVO)
  • Nálunk tárolt adatainak törlése (Art. 17 DSGVO)
  • Adatfeldolgozás korlátozása, amennyiben törvényi kötelesség által nem törölhetjük az adatokat (Art. 18 DSGVO)
  • Adatainak feldolgozásával szembeni ellenvetés és (Art. 21 DSGVO)
  • Adatátvitel, amennyiben Ön az adatátvitelbe beleegyezett vagy egy szerződést kötött velünk (Art. 20 DSGVO)

Amennyiben Ön a beleegyezését adja, úgy ezt bármikor visszavonhatja a jövőre nézve. Egyéb indoklás nélkül, Ön bármikor megtilthatja a személyes adatainak reklám céljára való felhasználását, beleértve a direktreklámozást.

Ezen felül Önt megilleti egy általános visszavonási jog is. Ebben az esetben a visszavonást az adatfeldolgozással kapcsolatban kell megfogalmazni.

Amennyiben az adatfeldolgozás beleegyezés alapján történik, úgy a beleegyezés mindenkor visszavonható a jövőre nézve.

Az jogaik érvényesítésével kapcsolatban forduljon a datenschutz @ messe.org címhez.

Önt megilleti a jog, hogy mindenkor tájékoztatást kapjon a nálunk tárolt személyes adatairól. Éppúgy joga van a javításra, zárolásra vagy, leszámítva az előírt adatmentést a személyes adatainak törlésére. Ehhez kérem, forduljon az adatvédelmi megbízottunkhoz, akinek az elérhetőségeket legalul találja.

Az adatkezeléshez, az adattokat ellenőrzési okokból archiválni kell. Az adatok törlését akkor is kérelmezheti, ha nem áll fenn törvényi archiválási kötelezettség. Amennyiben egy ilyen kötelezettség fen áll, kérésére zároljuk adatait.

Beleegyezés visszavonását, illetve ehhez való változtatásokat, minket értesítve tudja a jövőre nézve foganatosítani.

Panaszával bármikor felügyeleti szervhez fordulhat, pl. lakcíme megyéjének illetékes felügyeleti szervéhez vagy mi hivatalunkért illetékes felügyeleti szervéhez. Felügyeleti szervek listáját, címmel ellátva az alábbi linken talál: https://www.bfdi.bund.de/DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_links-node.html

 

 

 

Adatgyűjtés

Kiállító

Kiállítói részvétel illetve a kiállítói kézikönyv használata

Az ajánlathoz szükséges adatokat a szerződés lebonyolításához használjuk fel. Szerződés megkötés és lebonyolítása az adatai nélkül nem lehetségesek. A szerződés lebonyolítása alatt az adatait a megbízott szolgáltatóhoz továbbítjuk, amennyiben ez a szerződés teljesítéséhez szükséges.

A vásáron való részvételi foglaláshoz, illetve további szolgáltatások foglalásához a kiállító kézikönyvön keresztül, egy vevő folyószámla elkészítésére lesz szükség. Ezen az alapon ajánl a Spring veőinek különböző szolgáltatásokat, hogy a rendezvényrészvételt olyan érdekessé és kényelmessé tegye, amennyire csak lehetséges. Spring szolgáltatásainak igénybevétele így egy teljes csomagot képez.

A részvételi foglalás során bekért személyes adatok kizárólag a szerződés végrehajtásánál és ügyfélkezelésnél lesznek feldolgozva.

A vásáron való részvételi foglalási adatokat a szükséges garanciális esetekhez vagy egyéb panaszokhoz használjuk fel. Továbbá ezen adatokat továbbíthatjuk külsős könyvvizsgálóknak vagy adóhivataloknak ellenőrzési célból. Az adatokat a törvény által előírt tárolási kötelezettség § 146 ff. szerint tároljuk és ennek lejáratát követően töröljük azokat.

A vendégfolyószámla elkészítésénél megadott adatokat (név, lakcím, vállalkozás, várás és helye) továbbítjuk a szükséges terjedelemben a vállalkozásnak, amely Önnek, mint a spring Messe Management Gmbh által megbízott szolgáltató, kiegészítő szolgáltatást kínál, az Ön által bérelt vásárpulthoz.

Jogi tényállás:

  • felhasználói fiók elkészítéséhez és elérhetővé tevéséhez, Art. 6 (1)b (DSGVO)
  • szerződés végrehajtás céljához beleértve panaszfeldolgozást/jótállást, Art. 6(1)b (DSGVO)
  • adatok továbbításához a szolgáltatások lehetővé tevéséért a spring Messe Management Gmbh által szerződtetett szolgáltató partnereken keresztül: Art. 6.(1)b ill. Art. 6 (1)f DSGVO
  • az adatok megőrzéséhez AO/HGB által, illetve eseti ellenőrzéshez adóhivatal/könyvvizsgáló esetén: Art 6 (1)c DSGVO

 

 

Látogatók

Látogatói részvétel/kiállítói igazolvány regisztrálása:

Látogatói regisztráláson vagy XING-Events-en keresztül tud rendezvénybelépőt venni. Spring feldolgozza az Ön által megadott kötelező adatokat az Ön által kiválasztott konkrét esemény adataival, hogy az előrelátható napokon a rendezvényhez való hozzáférést biztosítsa. Ezenkívül az adatok a vásárlátogatáshoz készülő megfelelő névkártya elkészítéséhez lesznek felhasználva.

Amennyiben a kereskedelmi látogató meghívása kiállítón keresztül történik, úgy az a sikeres regisztrálás adataira korlátozott ideig betekintést nyer.

A jegyvásárlás adatait elszámolási célból, illetve adott esetben jótállási esetek vagy panaszok lebonyolításához lesznek felhasználva. Továbbá ezen adatokat továbbíthatjuk külsős könyvvizsgálóknak vagy adóhivataloknak ellenőrzési célból. Az adatokat a törvény által előírt tárolási kötelezettség §§ 146 ff. szerint tároljuk és ennek lejáratát követően töröljük azokat.

Jogi tényállás:

  • szerződés végrehajtás céljához beleértve panaszfeldolgozást/jótállást, Art. 6(1)b (DSGVO)
  • szerződés végrehajtás céljához beleértve panaszfeldolgozást/jótállást, Art. 6(1)b (DSGVO)
  • az adatok megőrzéséhez AO/HGB által, illetve eseti ellenőrzéshez adóhivatal/könyvvizsgáló esetén: Art 6 (1)c DSGVO
  • a törzsadatok eljuttatásához a meghívandó kiállítóknak: Art. 6(1)f DSVGO

 

További vásári szolgáltatások használatánál:

Online jegyek vásárlásánál vagy kereskedelmi látogatók regisztrálásánál, illetve sajtóigazolványnál, lehetőség nyílik a vásárlátogatóknak további vásári szolgáltatásokat igénybe venni, melyek a Spring szolgáltatócsomag alkotórészei. Ezek közé tartoznak:

     Leadmanagement     

     Feljegyzési lista   

     Survey Monkey

Az alábbi adatfeldolgozások zajlanak az egyes folyamatoknál:

 

Vezetési menedzsment / Leadmanagement

Spring a vásárlátogatóknak a regisztrálás során elmentett adatait átadja a vásáron résztvevő kiállítók/szponzorok/szervezetek és vállalatok felé, amennyiben ezt a vásárlátogató kívánja. Ehhez a rendezvénylátogató a jegyen található vonalkód beszkennerévésel tudja lehívni a Spring által elmentett adatokat.

Feljegyzési lista

A Weblap vagy Applikáció felhasználója kiállítót, termékeket vagy rendezvényeket tud a listájára elmenteni. A feljegyzett lista alapján a felhasználónak egy útvonalat generálnak, amelyet szerkeszthet és felhasználói fiókjába elmenthet. Amennyiben Ön ezt a vásár Applikációt telepítette és helyzetfelismerését engedélyezte, a konkrét útvonal és az Ön helyzete elérhető lesz.

Survey Monkey

Az Ön véleményét kérdezzük, hogy a rendezvényt a kiállítók és látogatók számára még sikeresebbé tehessük. Ez garantálja a jövőben egy az Ön érdeklődési körébe eső ajánlatok előterjesztését.

Jogi tényállás:

szerződés végrehajtás céljához beleértve panaszfeldolgozást/jótállást, Art. 6(1)b (DSGVO)egy jogos érdeklődés alapján (Art. 6 1 lit. f DSGVO)

Spring általi személyes adatok feldolgozása promóciós célokra:

Spring, továbbá az adott megbízott szolgáltató (pl. Lettershops), a nevet és címet felhasználja különböző intézkedésekkel a vásárlói hűségre és a vásárló reaktiválásra. Ezek közé tartozik továbbá információk kiküldése, érdekes termékekről és szolgáltatásokról, postai úton.

Továbbra is feldolgozza spring az ajánlatok/szolgáltatások keretein belül kötelezően és önkéntesen kapott adatokat, hogy az Ön vásárélményét, kiállítóként vagy látogatóként, individuálisan alakítsa és folyamatosan javítsa, illetve, hogy a jövőben az érdeklődése szerinti ajánlatokat javasoljon. Így használjuk fel az igénybevétel keretein belül elnyert adatokat, hogy a kiállítás során Önt támogassuk és érdekes opciókra, beleértve egy vásárlátogatást vagy mint kiállítóként résztvevő, rámutassunk. Ezek az adatok vállalaton belül kerülnek feldolgozásra, hogy személyes adatai védelme biztosítva legyen. Ezen az adatfeldolgozáson keresztül, személyre szabott ajánlatokat tudunk Önnek javasolni (weboldal, email vagy postai úton).

Név és cím, illetve az ajánlatok/szolgáltatások igénybevételéből származó adatokat nem lesznek promóciós célból felhasználva, amennyiben a Spring által kínált ajánlatokat/szolgáltatásokat 7 éven túl nem vette igénybe. 5 év letelte után, nevét és címét, illetve státuszát (kiállító, látogató) további 2 évig feldolgoznánk, postai úton történő promóció esetére.

Az email csak különleges beleegyezés esetén kerül promóció céljából használatra. Amennyiben a tulajdonos telephelye Németországban található, úgy promóció is csak külön beleegyezés esetén történik telefonon keresztül. A tulajdonos telefonszáma az adott ország jogszabályaitól függően lesz felhasználva, ha az annak felhasználására ellent nem mond.

Következő kivételek állnak fenn: Amennyiben Spring termékek/szolgáltatások eladása során szerez email címet, úgy használjuk ezt az email címet saját termékünk/szolgáltatásunk kínálására. Adatai promóciós használatára mindenkor ellentmondhat, amire az adatszolgáltatáskor figyelmét felhívtuk. Ezen túl Spring legfőképp Németországi iparágban lévő tulajdonos telefonszámát használja fel promóciós célokra, amennyiben a lehetőségek, üzleti kapcsolat keretein belül, az ehhez szükséges beleegyezéshez adottak.

Jogi tényállás:

   Adatok feldolgozása promóciós célból beleértve a promócióval kapcsolatos profilozás és   átadás: Art. 6(1)f DSGVO   Telefonos promóció: Art. 6(1)a DSGVO ill. § 7 bek. 2 Nr. 2 Var. 2 UWG   Emai promóció: Art. 6(1)a DSGVO ill. § 7 bek. 3 UWG 

 

Üzletpartner, szolgáltató, szállító

Szerződés kötés és szerződés lebonyolítása az adatok elérése nélkül nem lehetséges.A szerződés lebonyolítása keretein belül, adatait a megbízott szolgáltatónak adjuk tovább, amennyiben ez a szerződés betöltéséhez és kommunikációs kötelezettséghez szükséges.

Jogi tényállás:

  • szerződés végrehajtás céljához beleértve panaszfeldolgozást/jótállást, Art. 6(1)b (DSGVO)
  • az adatok továbbítása a spring Messe Management GmbH által megbízott szolgáltató szolgáltatásának eléréséhez: Art. 6(1)b ill. Art. 6(1)f DSGVO
  • az adatok megőrzéséhez AO/HGB által, illetve eseti ellenőrzéshez adóhivatal/könyvvizsgáló esetén: Art 6 (1)c DSGVO

Jelentkező adatai:

A jelentkezés során felhasználjuk adatait, amelyek a jelentkezéshez szükségesek. Ezek lehetnek személyes adatok, minden jelentkezéssel kapcsolatos adatok (önéletrajz, bizonyítványok, Kvalifikációk etc.) beleértve banki adatokat (utazási költség megtérítéséhez). Az online jelentkezési folyamat lebonyolításához egy harmadik szolgáltató "HR4YOU AG" szolgáltatásait vesszük igénybe (Ulbarger út 52., 26629 Großefehn, Németország). HR4YOU AG a jelentkező adatait csak a mi megbízásunkból dolgozza fel a szerződési kötelezettségek alapján, amelyek a technikai és szervezeti intézkedések betartását előírja (Art. 28 Abs. 3 S. 1DSGVO). A HR4YOU AG bevetése a jogos érdekeltségen alapszik, illetve a jelentkező gyors és effektív jelentkezési folyamat iránti érdeklődésén (Art. 6 Abs. 1 lit f. DSGVO).

Adatok zárolása, illetve törlése

Tartjuk magunkat az adatokmennyiségek megspórolásához. Személyes adatait csak annyi ideig tároljuk el, ameddig az itt említett célok eléréséhez szükséges vagy ameddig a törvényi tárolási kötelezettség előírja. A cél elérése után, illetve a kötelezettségek lejárta után a tárolt adatok rutinszerűen zárolásra vagy törlésre kerülnek.


ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK AZ OLDAL FELKERESÉSE ESETÉN

 

Módja és célja a feldolgozásnak:

Ha Ön az oldalunkra lép, azaz nem regisztrál vagy információkat továbbít, automatikusan általános információkban részesül. Ezek az információk (server-logfiles) tartalmazzák a webböngésző fajtáját, alkalmazott operációs rendszert, az Ön Internet-Sevice-Provider-nek domain nevét, IP címet és ehhez hasonlókat. Itt kizárólag olyan információkról beszélünk, melyek az Ön személyéből következtetéseket nem vonnak le.

Ezek leginkább a következő célókhoz lesznek felhasználva:

  • problémamentes kapcsolatfelépítés biztosítása a webbrowserrel
  • weboldalunk surlódásmentes használatának biztosítása
  • rendszerbiztonság és stabilitás kiértékelése
  • további adminisztratív célokhoz

Nem használjuk fel az adatait, személyes következtetés levonásához. Adott esetben ezen információkat statisztikailag kimutatjuk, hogy az internetfellépést és a mögötte rejlő technikát optimalizáljuk.

Jogi tényállás:

A feldolgozás a Art. 6 Abs. 1 lit. f DSGVO szerint, a weboldalunk stabilitása és funkcionalitása fejlődése iránti jogos érdekeltségünk, történik.

Címzett:

Az adatok címzettje adott esetben a technikai szolgáltató, aki a weboldalunk rendszeréért és a karbantartáséért cselekszik.

Tárolási idő:

Az adatok törlődnek, mihelyt ezek a cél eléréséhez már nem szükségesek. Azon adatoknál, melyek a weboldal elérhetőségéért felelnek, akkor ez a helyzet, amikor az adott ülés véget ért.

Előkészítés előírás vagy szükséges:

Az imént említett személyes adatok előkészítése se törvényileg se szerződésileg nincs előírva. Azonban IP-cím nélkül weboldalunk szolgálata és működési képessége nincs garantálva. Ezen felül egyes szolgáltatások nem elérhetőek vagy korlátozva lesznek. Ebből kiindulva az ellentmondás ki van zárva.

 

COOKIES/SÜTIK

Módja és célja a feldolgozásnak:

Ahogy sok más weboldalak, úgy mi is használunk úgynevezett "sütiket". A sütik apró szövegfájlok, amely egy webszerverről az Ön merevlemezére átkerül. Ezen keresztül automatikusan megkapunk bizonyos adatokat, mint pl. IP-cím, használt böngésző, operációs rendszer és az Ön kapcsolata az internethez.

Programok elindításához vagy vírusok egy másik számítógépre való átviteléhez a sütik nem használhatóak. A sütik által elnyert információknak köszönhetően, megkönnyítjük Önnek a navigációt és weboldalunkon korrekt hirdetések megjelenése lehetséges.

Semmi esetben sem adjuk tovább az elnyert adatokat harmadik személynek.

Természetesen weboldalunk sütik nélkül is alaposan megtekinthető. Internet böngészők alapjáraton úgy vannak beállítva, hogy Ön a sütiket engedélyezi. Böngésző beállításokon belül bármikor deaktiválhatja a sütiket. Kérjük használja a böngésző segítségfunkcióját, hogy többet megtudjon a beállítások változtatásáról. Kérjük figyeljen arra, hogy amennyiben a sütiket deaktiválja, úgy weboldalunk egyes funkciói adott esetben nem működnek.

Tárolási idő és használt sütik:

Amennyiben Ön a beállításokon keresztül engedélyezi nekünk a sütik használatát, úgy weboldalunk a következő sütik tudnak használatba lépni:

Ameddig ezek a sütik személyes adatokat érinteni tudnak, a következő szakaszban tájékoztatjuk Önt.

A böngészőbeállításokon keresztül egyes, de akár az teljes süti állományt törölni tudja. Ezen felül tájékoztatást és útmutatást kap, hogyan törölhetők ezek a sütik vagy ezen mentései előre hogyan tilthatók. Böngészője szolgáltatójától függően az alábbi linkeken találja a szükséges információkat:

 

 

WEBOLDALUNKON VALÓ REGISZTRÁLÁS

Módja és célja a feldolgozásnak:

A személyre szabott szolgáltatásaink használatához való regisztrálásnál, néhány személyes adat gyűjtünk be, mint név, cím, elérhetőségi adatok (mint pl. telefonszám, email cím). Korábbi regisztráció esetén, tartalmak és szolgáltatások az Ön számára már elérhetőek. Bejelentkezett felhasználóknak mind e mellett lehetőségük van, a regisztráció során megadott adatokat bármikor megváltoztatni vagy törölni. Természetesen mindenkor tájékoztatjuk Önt az általunk mentett személyes adatairól.

Jogi tényállás:

A regisztráció során megadott adatok feldolgozása felhasználó beleegyezésen alapul. (Art. 6 bek. 1 lit. a DSGVO)

Címzett:

Az adatok címzettje adott esetben a technikai szolgáltató, aki a weboldalunk rendszeréért és a karbantartáséért cselekszik.

Tárolási idő:

Ebben az összefüggésben adatok csak akkor kerülnek feldolgozásra, ha egy beleegyezés előlett terjesztve. Ezután az adatok törlődnek, amennyiben nincs jogi előírás ezek tárolási idejét illetően. Kapcsolatfelvételhez ezzel kapcsolatban kérem az adatvédelmi nyilatkozat végén megadott adatokat használja.

Előkészítés előírás vagy szükséges:

Személyes adatainak előkészítése szabadon választható, csakis beleegyezéses alapon. Adatainak előkészítése nélkül nem tudunk tartalmainkhoz és szolgáltatásainkhoz hozzáférést biztosítani.

 

HÍRLEVÉL

Módja és célja a feldolgozásnak:

Email-hírlevél előfizetése:

Reklám tartalmú információkat emailben, csak az kifejezetten ebbe való beleegyezése után küldünk Önnek. Függetlenül ettől email-címe feldolgozásra kerülhet reklám céljából.

Személyes adatainak mentéséről való beleegyezését és hírlevél kiküldés igénybevételi szándékát bármikor visszamondhatja. Minden hírlevélben található egy ehhez kapcsolódó link. Ezenkívül bármikor lejelentkezhet a weboldalon is vagy kérését a dokumentum alján található adatokon keresztül nekünk is leadhatja.

Adataira kizárólag a hírlevél kiküldésének végrehajtásához lesznek felhasználva. Név megadásra kerül, hogy hírlevelünkben meg tudjuk Önt szólítani.

A hírlevél fogadásához elegendő az email cím megadása. A hírlevélre való feliratkozás során megadott adatok kizárólag ezen célt szolgálják. Előfizetők emailben is kaphatnak állapotukról való értesítést, mely regisztrációhoz szükséges például.

Jogi tényállás:

A határozott beleegyezése alapján (Art. 6 bek. 1 lit. a DSGVO), rendszeres hírlevelünkben részesül, illetve ehhez hasonló információkat email címére továbbítunk.

Személyes adatainak tárolására és hírlevelünkben való részvételére adott beleegyezését a jövőre nézve bármikor visszavonhatja. Minden hírlevélben található egy ezzel kapcsolatos link. Ezenkívül bármikor lejelentkezhet a weboldalon is vagy kérését a dokumentum alján található adatokon keresztül nekünk is leadhatja.

Címzett:

Adatok címzettje adott esetben a megbízást kidolgozó fél.

Tárolási idő:

Ebben az összefüggésben az adatokat csak akkor dolgozzuk fel, ameddig az adott beleegyezés érvényes. Azután az adatok törlésre kerülnek.

Előkészítés előírás vagy szükséges:

Személyes adatainak előkészítése szabadon választható, csakis beleegyezéses alapon. Fennálló beleegyezés hiányában sajnos nem tudunk Önnek hírlevelet küldeni.

 

 

KAPCSOLATFELVÉTEL

Módja és célja a feldolgozásnak:

Az Öntől kapott adatokat, illetve névjegykártyát elmentjük, az Önnel való egyéni kommunikáció érdekében. Ehhez egy valós email cím, illetve az Ön nevének megadása szükséges. További adatok megadása opcionális.

Jogi tényállás:

A kapcsolattartási nyomtatványon megadott adatok, illetve a kapott névjegykártya feldolgozása, a jogos érdeklődés alapján történik. (Art. 6 bek. 1lit. f DSGVO)

A kapcsolattartási nyomtatványával egy könnyed kapcsolatfelvételt teszünk lehetővé. Amennyiben Ön felveszi velünk a kapcsolatot, egy ajánlat kérés érdekében, megkezdődik a kapcsolattartási nyomtatványom megadott adatok feldolgozása (Art 6 bek. 1 lit. DSGVO)

Címzett:

Adatok címzettje adott esetben a megbízást kidolgozó fél.

Tárolási idő:

6 hónappal az érdeklődés feldolgozása után az adatok törlődnek.

Amennyiben szerződési viszony alakul ki, úgy tartjuk magunkat a törvény által előírt tárolási kötelezettséghez és a törlés a határidők lejárata után történik meg.

Előkészítés előírás vagy szükséges:

Az személyes adatok előkészítése szabadon választható. Érdeklődését azonban nem tudjuk feldolgozni, amennyiben nevét, email címét és érdeklődése indokát nem tudatja velünk.

 

GOOGLE ANALYTICS HASZNÁLATA

Módja és célja a feldolgozásnak:

Ez a weboldal Google Analyticst használ, egy webanalizáló szolgálató a Google által LCC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA. Google Analytics úgynevezett sütiket használ, szövegfájlokat, melyeket a számítógépje elment és a használt weboldal analizását lehetővé teszi. A sütik által gyártott információ az Ön által használt weboldalról a Google egyik szerverrére kerülnek az USA-ba, ahol ezeket lementik. Ezen weboldalakon IP-cím anonímra állítása miatt, az Ön IP címe a Google által, az európai uniós tagállamokon belül, le lesz rövidítve. Csak kivételesesetekben kerül a teljes IP cím az USA-ban rövidítésre. A weboldal üzemeltetője megbízásából fogja a Google felhasználni ezeket az információkat, hogy a weboldali használatát kiértékelje és riportot állítson össze a weblapi aktivitásáról. A Google Analytics által weblapja IP címe elküldése során nem lett egyéb adatokkal összevezetve.

A weboldal használata és internet alapján további kötött szolgáltatások lesznek előhozva.

Jogi tényállás:

Az adatok feldolgozása felhasználói beleegyezésen alapul (Art. 6 bek. 1 lit. a DSVGO)

Címzett:

Az adatok címzettje a Google, mint megbízási kidolgozó. Ehhez a szükséges megbízást kidolgozói szerződést megkötöttük a Google-val.

Tárolási idő:

Az adatok törlődnek, miután azok a feljegyzéseinkhez már nem szükségesek.

Harmadik országba való transzfer:

Google az adatait az USA-ban dolgozza fel és alávetette magát az EU_US Privacy Shield-nek https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Ezen kivűl egységes adatvédelmi feltételeket kötöttünk a Google Analytics használatáról a Google-val.

Előkészítés előírás vagy szükséges:

Az személyes adatok előkészítése szabadon választható, csakis beleegyezéses alapon. Amennyiben az elérhetőséget meggátolja, a weblapon működési korlátozások léphetnek fel.

Beleegyezés visszavonása:

A böngésző beállításával meg tudja akadályozni a sütik mentését, minden estre felhívjuk a figyelmét hogy ez esetben a weboldal számos funkciói csak korlátozott formában lesz elérhető.

Profiling:

A Tracking- Tool Google Analytics segitsévégel a weboldal látogatójának viselkedése értékelhető és az érdeklődések analizálhatóak. Ehhez létrehozunk egy pseudenymes felhasználó fiókot.

 

 

VERWENDUNG VON GOOGLE MAPS

Módja és célja a feldolgozásnak:

Ezen az oldalon élünk a Google Maps ajánlatával. Google Maps a Google LCC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA által működtetett. Ezáltal interaktív térképet tudunk Önnek weboldalunkon mutatni és lehetővé tesszük a kényelmes térkép funkciót.

Google általi adatfeldolgozásról pontosabb információt a Google adatvédelmi nyilatkozatában talál. Ott az adatvédelmi központban a személyes adatvédelmi beállításait is módosítani tudja. Részletes leírást az adatai kezeléséhez, kapcsolatban a Google termékekkel, itt talál.

Jogi tényállás:

Jogi tényállás a Google Maps bekötéséhez és a vele összekötött adattranszfer a Google-val az Ön beleegyezése (Art. 6 bek. 1 lit. a DSGVO)

Címzett:

A weboldal látogatásán keresztül a Google információkhoz jut. Ez független attól, hogy Google előkészít e egy felhasználói fiókot, amelyen keresztül Ön bejelentkezett vagy hogy nem áll felhasználói fiók rendelkezésre. Ha Ön a Google-nél be van jelentkezve, akkor az adatai automatikusan hozzátársulnak fiókjához.

Ha Ön nem szeretné, hogy a Google a fiókjához társítsa, úgy a gomb aktiválása elött ki kell jelentkeznie. Google elmenti az Ön adatait, mint működési profil és használja ezeket. Leginkább piackutatásra és promóciós célra. Önt megilleti a tiltakozási jog a működési profil képzésével szemben.

Tárolási idő:

Nem gyűjtünk be személyes adatokat a Google Maps összekötésével.

Harmadik ország transzfer-e:

Google az adatait az USA-ban dolgozza fel és alávetette magát az EU_US Privacy Shield-nek https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework

Beleegyezés visszavonása:

Ha nem szeretné, hogy Google az internet fellépés alatt adatokat gyűjtsön, dolgozzon és használjon fel Önről, úgy a böngésző beállításoknál ki tudja kapcsolni a Java Script-et. Ebben az esetben viszont, weboldalunkat egyáltalán nem, vagy csak korlátozottan látja.

Előkészítés előírás vagy szükséges:

Az személyes adatok előkészítése szabadon választható, csakis beleegyezéses alapon. Amennyiben az elérhetőséget meggátolja, a weblapon működési korlátozások léphetnek fel.

 

BEÁGYAZOTT YOUTUBE- VIDEÓK

Módja és célja a feldolgozásnak:

Bizonyos weboldalainkon Youtube videók vannak beágyazva. Ezen Pluginok üzemeltetője a Youtube, LCC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA. Ha egy Youtube Pluginnal ellátott oldalt keres fel, úgy létrjön egy kapcsolat a szerver és a Youtube közt. Eközben a Youtube-ot értesítik, hogy melyik oldalakat kereste fel. Amennyiben be van jelentkezve a Youtube felhasználói fiókjába, úgy internetezési szokásait a Youtube Önhöz tudja párosítani. Ennek elkerülése érdekében jelentkezzen ki felhasználói profiljából.

Lejátszásra kerül egy Youtube videó, a szolgáltató sütiket helyez el, amelyek információkat gyüjtenek a felhasználó szokásairól.

Jogi tényállás:

Jogi tényállás a Youtube bekötéséhez és a vele összekötött adattranszfer a Google-val az Ön beleegyezése (Art. 6 bek. 1 lit. a DSGVO)

Címzett:

A Youtube felszólítása automatikus kapcsolatot vált ki a Google-val.

Tárolási idő és beleegyezés visszavonása:

Aki a sütik mentését Google-Ad-Programm-hoz deaktiválta, azon személynek a videók lejátszása közben sem kell sütikkel számolnia. Youtube további sütikkel gyüjt felhasználói adatokat. Amennyiben szeretné ezt megakadályozni, blokkolnia kell a böngészőben a sütik mentését.

További információkat a Youtube adatvédelméhez a szolgáltató adatvédelmi nyilatkozatában talál ezen link alatt: www.google.de/intl/de/policies/privacy/

Harmadik osztály transzfere:

Google az adatait az USA-ban dolgozza fel és alávetette magát az EU_US Privacy Shield-nek https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Előkészítés előírás vagy szükséges:

Az személyes adatok előkészítése szabadon választható, csakis beleegyezéses alapon. Amennyiben az elérhetőséget meggátolja, a weblapon működési korlátozások léphetnek fel.

 

 

SOCIAL PLUGINS

Módja és célja a feldolgozásnak:

Weboldalunkon a lent felsorolt szolgáltatók általi Social Plugins-okat használunk. Pluginsokat a logójuk alapján tud könnyedén felismerni.

Ezekhez a Pluginokhoz tartozhatnak adott esetben információk vagy éppen személyes adatok, amelyek a szolgáltató üzemeltetőjenek lesznek továbbítva. 2-Klick megoldással akadályozzuk meg a felesleges és nem szándékos adatgyűjtést. Egy Social Plugin aktiválásához előbb a megfelelő kapcsolót kell egy kattintással aktiválni. Csak ezen az aktiváláson keresztül aktivizálódik az adatgyűjtés és átvitel is. Mi magunk nem gyűjtünk Social Plugins segítségével személyes adatokat. Nincs rálátásunk, hogy az aktivált Plugin mely adatokat gyűjti be és hogy a szolgáltató ezen adatokat hogyan használja fel. Ugyancsak fennáll a lehetősége annak, hogy a szolgáltató sütiket próbál telepíteni a használt számítógépre. Hogy mely konkrét adatok kerülnek ilyenkor begyűjtésre és hogyan lesznek feldolgozva, ahhoz forduljon kérem a szolgáltatója adatvédelmi nyilatkozatához.

platform.twitter.com

facebook.com

xing-events.com

google +

www.linkedin.com

doubleclick.net

 

GOOGLE ADWORDS

Módja és célja a feldolgozásnak:

Weboldalunk a Google Conversation- Tracking-et használja. A Google szolgáltatások üzemeltetői társasága a Google LCC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA94043, USA. Ha egy Google hirdetésen keresztül jutott el weboldalunkhoz, úgy a Google Adwords egy sütit helyez el a gépén. A Conversation- Tracking süti akkor lesz elhelyezve, ha egy felhasználó, egy Google által kapcsolt hirdetésre klikkel.

Ha az érdeklődő bizonyos oldalakat látogat a weboldalunkon és a sütije még nem járt le, úgy mi és a Google észleljük, hogy a felhasználó a hirdetésre kattintott és igy lett továbbítva az oldalunkra.

Jogi tényállás:

Jogi tényállás a Google AdWords bekötéséhez és a vele összekötött adattranszfer a Google-val az Ön beleegyezése (Art. 6 bek. 1 lit. a DSGVO)

Címzett:

Weboldalunk látogatásakor személyes adatok, beleértve IP-cím, kerülnek továbbításra a Google-hoz, az USA-ba. A személyes adatok a Google által lesznek elmentve.

A vállalkozásunk semmiféle információt nem a kap a Google-tól, amivel az adott személyt azonosítani lehetne.

Tárolási idő:

30 nap után a sütik elvesztik az érvényességüket és nem szolgálnak a személyes azonosításra.

Harmadik ország transzfere:

Google az adatait az USA-ban dolgozza fel és alávetette magát az EU_US Privacy Shield-nek https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Beleegyezés visszavonása:

Amennyiben nem szeretne a Tracking-en részt venni, úgy az ehhez szükséges süti lerakását elutasíthatja böngésző beállításon belül, amely az automatikus sütirakást deaktiválja vagy a böngészőjét beállíthatja úgy, hogy Domain "googleleadservice.com" általi sütik blokkolva legyenek.

Kérjük ügyeljen arra, hogy az Opt-out-Cookies-t nem szabad törölnie, ameddig nem kér mérési adatokat. Ha kitörölte a böngészőből az összes sütit, akkor az Opt-out-Cookie-t újra el kell helyeznie.

Előkészítés előírás vagy szükséges:


Az személyes adatok előkészítése szabadon választható, csakis beleegyezéses alapon. Amennyiben az elérhetőséget meggátolja, a weblapon működési korlátozások léphetnek fel.

 

SSl-KÓDOLÁS

Ahhoz, hogy átvitelnél az adatainak biztonságát védeni tudjuk, kódolási folyamatokat használunk (pl. SSL) HTTPS-en keresztül.

 

MEGBÍZOTT ALVÁLLALKOZÓK

A következő vállalatok, cégek, szervezetek lettek ezen weboldal szolgáltatója által a megbízás kidolgozására felbérelve:

Episerver GmbH, Wallstr 16, 10179 Berlin
Rocuments, Im Weiher 10,69121 Heidelberg
Epiqo GmbH, Mariahilfer Strasse 136, A 1150 Wien


ADATVÉDELMI NYILATKOZATUNK VÁLTOZÁSA

Fenntartjuk a jogot, ezen adatvédelmi nyilatkozat változtatására, hogy a jogi követelményeknek megfeleljen vagy hogy szolgáltatásaink változásait felvehessük, pl. új szolgáltatás bevezetése. Az Ön újabb látogatása esetén már az új adatvédelmi nyilatkozat lesz Önre érvényes.


KÉRDÉSEK ADATVÉDELMI MEGBÍZOTTAKHOZ

Amennyiben kérdése van az adatvédelemmel kapcsolatban kérjük, írjon nekünk egy emailt vagy forduljon az adatvédelemért felelős személyeink egyikéhez.

spring Messe Management GmbH
Güterhallenstraße 18a
68159 Mannheim
Tel: +49 621 70019-300
Fax: +49 621 70019-19

Email: datenschutz @ messe.org

Az adatvédelmi nyilatkozat az "Adatvédelmi nyilatkozat Generator der active Mind AG"-val készült az anyavállalat adatvédelmi nyilatkozata alapján. www.messe.org/datenschutz/

 

 

 

 

 

https://www.bfdi.bund.de/DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_links-node.html

Médiapartnerek